Samsons familie på besøg

 

I går fredag den 24. juni havde vi besøg af Merete og Per, der ejer hvalpenes far, Samson. Vejret var heldigvis til at være ude i, så alle 11 hunde (- vi har hvalpenes mormor, gamle Chelsea, på besøg) og fire mennesker kunne være i haven. Og det var super hyggeligt!

Hvalpene gjorde, hvad de kunne, for at charme sig ind på Merete og Per. Og mon ikke det lykkedes ganske godt…? 😉

Samson og familiens anden hund Marco måtte lide den tort at sidde i bilen i skyggen. Men så snart de kom ud, skyndte de sig at “tagge” sig selv på Stella Aurum-drengenes “væg” 🙂

 

INFO TIL HVALPEKØBERE: Begge tæve-hvalpe ER reserveret, og det samme er to hanner. Vi har een hvan-hvalp tilbage, som vi gemmer til den helt rette aktive familie, der vil bruge hunden på jagt, markprøver, spor, agility, som besøgshund eller lignende.

De fem fedlinger får øjne

Er der noget, de fem “knotter” ikke går ned på, så er det mad. Delta passer stadig godt på de små, og som billedet viser, er er ingen af dem, der lider nød 🙂 De er nu 13 dage gamle og er så småt begyndt at få øjne – men kan stadig ikke se noget.

Vores PuppyCam er stadig tændt hver dag mellem kl 16.00 og 22.00 – sådan cirka. Har vi glemt at tænde, så send en SMS på 20967528 🙂 Tryk på PuppyCam for at komme til live-streaming.

Så er der hvalpe i kassen!

Delta nedkom i går, den 22. maj, med fem fine hvalpe, tre hanner og to tæver. Du kan læse mere om fødslen og se billeder på siden Hvalpe i kassen.

Du kan også følge hvalpene live fra vores Puppy-Cam – i hvert fald de første knap fire uger. Så bliver de for omkringfarende 🙂 Tryk på linket her Puppy-Cam hvis du vil se hvalpene live.

 

Hvalpe ventes

Amberfield Golden Quickstep og Stella Aurum Delta Juliet skal være forældre 🙂

Delta har været på date hos lækre Samson (Amberfield Golden Quickstep), og vi venter hvalpe omkring den 22. maj.

Du kan læse mere om Delta under Vores hunde – og mere om Samson nedenfor.

Kontakt os, hvis du vil skrives op til en hvalp – vi har allerede flere hvalpekøbere på venteliste 🙂

Mød far Samson:

Amberfield Golden Quickstep – Samson

Født: 21/3-2010

HD: A/A

Albuer: 0

Øjne: UA 15/9-15

DNA: Bærer af prcd, PRA-1 og Pra-2. Undersøgt 24/9-15.

Bedste markprøveresultater: 1. præmie Åben Klasse Markprøve B og A. WT1 Åben Klasse.

Bestået kvalifikationsprøve.

Hvad betyder det, at hanhunden er bærer af arvelige øjensygdomme?

Samson er, ved en DNA-test, testet som bærer af de arvelige øjensygdomme prcd, PRA-1 og PRA-2. Det er noget, man IKKE opdager ved en almindelig øjen-undersøgelse – her opdager man KUN, hvis hunden SELV fejler en af de her sygdomme.

Hvad betyder det så, at Samson er bærer? Det betyder faktisk ikke noget. Han bliver aldrig syg af de her sygdomme – og mindst lige så vigtigt: Det gør hans hvalpe heller ikke, så længe den tæve, han er parret med, er fundet fri for disse sygdomme. Og det er Delta!

Hvalpene får altså ikke de her øjensygdomme – men statistisk set vil nogle af hvalpene være bærere, ligesom deres far. Vil man gerne avle, får man hunden DNA-testet, og er den bærer, vælger man blot at parre den med en hund, der er fri. Så bliver hvalpene ikke syge.

Vil du, som hvalpekøber, vide på forhånd, om den hvalp, du køber er fri eller bærer, vil vi gerne få hvalpene testet – blot du er indstillet på at betale for DNA-testen.