Hvalpe i kassen

Velkommen til Deltas og Samsons hvalpe!

Hvis du klikker på knappen til venstre – “At købe hvalp – hos os” – kommer du til en side, der er særligt målrettet nuværende og potentielle hvalpekøbere. Her fortæller vi både noget om, hvad der sker med hvalpene i ugerne inden, de flytter hjemmefra – og vi fortæller også lidt om vores forventninger til vores hvalpekøbere.

Nedenfor skriver vi med ujævne mellemrum om, hvad der sker med Samson og Deltas hvalpe.

 

Jaaaah – haven er sjov!

Det har været en travl uge for hvalpene: Sankhansaftens dag var de ude for første gang – det var spændende og også lidt farligt. Det ustadige sommervejr har gjort, at vi har måttet time hvalpeleg i haven mellem bygerne – men de ELSKER det. Og deres fart, modighed og motorik udvikles næsten minut for minut.

De store hunde er stadig ikke så vilde med “rotterne”, men gamle Max affinder sig mere eller mindre med dem, fordi han ikke har den nødvendige fart til at komme af vejen.

MEN – i dag gik det op for storebror Gary, at man faktisk godt kan lege med de små, hvis man bare er forsigtig. Og det er han faktisk. Så de har leget “hunden efter hunden” i haven – og alle har haft det SÅÅÅ sjovt! Også Gary!

 

Man ER vel jagthund…

Når man sådan er 24 dage gammel og er begyndt at få små skarpe bisser, er det jo på høje tid at blive præsenteret for, hvad det hele handler om; nemlig jagtbart vildt 😉

Fasanen, som storebror Gary havde med hjem fra hundetræning, var ikke umiddelbart så interessant. Men så begyndte hvalpene alligevel at undersøg den – og hr Grøn og frøknerne Rød og Gul gik hurtigt om bord i fuglen. Efterhånden var alle fem hvalpe en tur forbi fasanen og lige snuse lidt.

Nu venter vi lige en god uges tid – så skal de have et stykke vildt igen.

Frk Gul hygger med fasanen.

Fred – så længe det varer :-)

De fem små vokser og udvikler sig helt efter bogen, og Delta forlader dem i stadig længere tid ad gangen, enten for at spise, gå tur i haven – eller bade i brakvandet i afvandingskanalen rundt om gården :-(. Bag efter har vi en længere diskussion om, hvorvidt Prinsessen skal i bad eller ej. De tobenede vinder – men kun med nød og næppe. Og Damen er fornærmet… 😉

I øvrigt klarer Delta hele hvalpe-halløjet med ophøjet ro, og hun har været med på de lange gåture sammen med de øvrige hunde stort set siden fødslen. Det gør også, at hun næsten har fået sin ungpigefigur igen, selv om hun lige nu spiser som en bryggerhest.

Og vi to-benede, der nu kan sove om natten i tryg forvisning om, at Delta har styr på femlingerne, nyder freden. Om en god uge er det slut – igen 🙂 Så står de små nemlig tidligt op.

På stranden med drengene - det er Delta i midten, der undrer sig over, hvad far Max (th) laver...
Fornærmet - men passer sit job :-)
En times hvalpefri - aaah!

Fødselsdagsgaver til knotterne

Knotterne – ja, sådan kalder Flemming hvalpene – fylder en uge i dag. Alle har taget fint på og har hver især mere end fordoblet sin fødselsvægt. De fejrede fødselsdagen med dels at blive vejet, dels få et fint nyt velcro-halsbånd på.

Mor Delta passer de små til UG med kryds og slange. Men det er også tydeligt, at hun nyder den daglige tur i hundeskoven. Hun har næsten fået sin “ungpigefigur” tilbage – men hun er også i god form.

Efter langvarige forhandlinger er vi også næsten enige om, hvad hvalpene skal hedde. Vi har denne gang ladet os inspirere af King Arthur og ridderne af det runde bord. Mere herom, når navnene er endelig fastlagt.. 😉

Velkommen til de fem!

Det BLEV den 22. maj – altså på 63.-dagen – at Delta nedkom. Den første lille han kom til verden – baglæns – kl 21.30, og så fulgte hurtigt endnu en han. Så gik det hele lidt i stå. Vores gode og erfarne hundeven Marianne var heldigvis kommet på besøg, og hun kunne konstatere, at der var en hvalp, der sad helt forkert. Hun fik den trukket ud, men desværre var den død. Det var også en han.

Så fulgte endnu en han – minsandten – og så begyndte husets to-benede at sende bønner op om en lille tæve. De blev hørt, for ud kom en tæve ved midnatstid. Den var dog i en ret sølle forfatning – havde fået fostervand i lungerne og virkede meget slap, Så Naia måtte i gang med lidt hvalpe-førstehjælpe, og efterhånden livede den lidt mere op. I mellemtiden fik den minsandten en søster. Hurra!

Så: Status her på dag 1 er altså tre hanner, to tæver, en træt hundemor – og to udmattede tobenede. Resten af hundeflokken synes, det er ret underligt med de dersens “rotter” kassen inde i stuen – men Deltas blottede tandsæt inviterer ikke til nærmere undersøgelser… 😉 Jo, hun passer godt på sine børn!

Kunne du tænke dig at se hvalpene? Så live-streamer vi fra hvalpekassen. Tryk bare på linket her Puppy-Cam

 

Vi venter hvalpe!

Lige nu har vi ingen hvalpe i kassen – men det regner vi bestemt med, at vi har efter den 22. maj! Delta går rundt og ser fin og rund ud, så hvis alt går, som det skal, kan vi snart vise billeder af de små. I mellemtiden må du nyde disse billeder fra Deltas to foregående kuld.

PS: Drømmer du om en glad arbejdsgolden, så kontakt os nu – vi har allerede hvalpekøbere på venteliste.