Overvejer du at købe hund hos os? Så vil vi gerne fortælle lidt om, hvordan det foregår – og hvad vi forventere af vores hvalpekøbere 🙂

1 – Bliv skrevet op

Hvis du er interesseret i en hund fra Kennel Stella Aurum, vil du typisk blive skrevet op til en hvalp. Det betyder IKKE, at du er sikker på at få en hvalp fra det førstkommende kuld. Dels ved vi først efter fødslen, hvor mange hvalpe der er – og af hvilket køn. Og dels har vi den politik, at INGEN får lovning på en hvalp, før vi har siddet overfor hinanden og talt sammen. Det er vigtigt, at vi er HELT trygge ved hvalpens kommende familie. Og det er vigtigt, at I synes, det er helt okay at blive en del af Team Stella Aurum-familien 🙂

2 – Depositum

Når vi har talt sammen og er blevet enige om, at I skal have en hvalp fra Kennel Stella Aurum, betaler I et depositum på 2.500 kr. Hermed er aftalen forpligtende for begge parter. Når I henter hunden, fratrækker vi naturligvis depositummet.

Fortryder I aftalen MINDRE end en uge inden, hvalpene er otte uger gamle, beholder vi depositummet. Sker det tidligere, får I naturligvis det fulde beløb retur.

3 – Socialisering

Mens hvalpene er hos os, har de et helt “program”, de skal igennem: De skal socialiseres med andre hunde – også andre hunderacer – de skal møde børn i alle aldre og helst også mennesker af andre hudfarver.

Hvalpene skal i skoven, på stranden og i hundeskoven – kort sagt; miljøtrænes. Og de skal lære at køre i bil. Det starter vi allerede med, når de er fire uger. I 2012-kuldet havde vi en hvalp, der kørte via Sverige til Bergen i Norge – og i 2014-kuldet kørte en hvalp til Marbella i Sydspanien (- via et par overnatninger undervejs). Begge ture gik problemfrit, fordi vi bil-træner hvalpene.

MEN – det er ikke kun hvalpene, der “har lektier for”. Vi foreslår, du køber og læser bogen “Retriever Hvalpetræning” af Norma Zvolsky, hvis du ikke allerede har den i bogreolen. Så er du godt forberedt. Desuden foreslår vi, at du kontakter din lokale Dansk Retriever Klub-region – eller tjekker deres hjemmeside ud – så du ved, hvor og hvornår der starter hvalpetræning, efter du har fået hvalpen hjem.

4 – At vælge hund

I må GERNE forelske jer I en af hundene – men selv om vi prøver at tage hensyn til hvalpekøbernes ønsker, er det i sidste ende er det os, der bestemmer, hvilke hunde der kommer til hvilke hjem. Det sker, efter en ekstern person har været her og har hvalpetestet alle hvalpene.

Hvalpene bliver hvalpetestet, når de er omkring syv uger. Vi er jo ikke objektive, når det gælder vores egne hvalpe – så det er godt, at en neutral person tester og bedømmer deres psyke og arbejdsvillighed.

Vores erfaring er, at hvalpetesten giver nogle rigtig brugbare fingerpeg om, hvem der har krudt i rumpetten, hvem der er meget socialt anlagt og så videre. Efter hvalpetesten prøver vi at at parre hvalpe og hvalpekøbere, så temperamentet passer til den nye families aktivitetsniveau og behov.

5 – Afhentning af hvalpen

Når hvalpen flytter hjemmefra, har den fået to ormekure, den har fået sundhedstjek hos dyrlægen – og den er begyndt at vænne sig til at have sele på. Det er praktisk, hvis man skal holde pitstop i bilen på vej hjem.

Som hvalpekøber får du naturligvis en DKK-stambog, sundhedsattest, et års gratis medlemskab af Dansk Retriever Klub, bogen “Tillykke med hvalpen” samt en hvalpepakke inklusiv tre kilo hvalpefoder.

Hvis du ønsker det, sørger vi gerne for at købe en sele, der passer til hvalpen, ligesom vi gerne vil købe en stor pose hvalpefoder, der står klar til dig, når du kommer for at hente hvalpen. Har du brug for et vetbed, nogle dummyer eller lignende, så tal med os – så sørger vi for, at det ligger klar til dig.

Skal hvalpen til udlandet, sørger vi for at få den vaccineret og rabies-vaccineret, og vi sørger for, at den har hundepas. Det koster naturligvis ekstra. Hvalpen skal gerne være 12 uger, inden den kan flytte hjemmefra, hvis den skal til udlandet.

6 – Kontakt til Kennel Stella Aurum fremover

I den første tid efter, at hvalpen er flyttet hjem til dig, kan der sagtens opstå spørgsmål. Så ringer du bare – og vi vil hellere have, at du ringer een gang for meget end een gang for lidt! 🙂

I det hele taget vil vi gerne holde kontakt til dig fremover, mødes når vi er i hinandens nabolag – og har du og familien lyst til at komme ud og se på, når en af de voksne hunde er til markprøver, er I altid velkomne!

Når hvalpekuldet er omkring et år gammel, inviterer vi til hvalpetræf. Der er hygge, socialt samvær, træning og skægge konkurrencer.

Velkommen til TEAM STELLA AURUM!